MEDIA SIYOSAT VA MADANIY NAZORAT MEXANIZMLARI: XITOY VA O‘ZBEKISTON TAJRIBASI - Muslimaxon Xamidova (Prospects for innovative technologies in science and education, 2026)
Maqola globallashuv va raqamli transformatsiya sharoitida Xitoy va O‘zbekiston media siyosatidagi madaniy nazorat mexanizmlarini qiyosiy tahlil qiladi. Xitoyning “Oltin qalqon” va sun’iy intellektga asoslangan total nazorati milliy suverenitetni mustahkamlasa, O‘zbekiston muvozanatli yondashuv bilan milliy qadriyatlar va global integratsiyani uyg‘unlashtiradi. Tadqiqot Markaziy Osiyo uchun Xitoy tajribasini mahalliy sharoitlarga moslashtirish bo‘yicha takliflar beradi, 2024-yilgi madaniy hamkorlik bitimi istiqbollarini ko‘rsatadi.