MAXSUS EHTIYOJLI O‘QUVCHILAR UCHUN BOLALAR KIYIMINI KONSTRUKSIYALASH JARAYONINI SODDALASHTIRISH USULLARI - Кауumova Nazira Abduraximovna (Prospects for innovative technologies in science and education, 2026)
Mazkur maqolada maxsus ehtiyojli o‘quvchilar uchun bolalar kiyi-mini konstruksiyalash jarayonini soddalashtirish masalalari ilmiy-pedagogik jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida konstruksiyalash jarayonini o‘quvchilarning psixo-fiziologik imkoniyatlariga moslashtirish, soddalashtirilgan konstruksiya asoslari va tay-yor shablonlardan foydalanish, vizual va amaliy ko‘rsatmalarni qo‘llashning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, bosqichma-bosqich o‘qitish, individual va differensial yonda-shuvlar, ergonomik muhitni tashkil etish hamda baholash mezonlarini moslashtirish or-qali o‘quvchilarning kasbiy ko‘nikmalarini rivojlantirish imkoniyatlari asoslab berilgan.