JISMONIY TARBIYA FANIDA FITNES BILAN SHUG‘ULLANUVCHILARDA OZIQ-OVQAT QO‘SHIMCHALARI VA DOPING BO‘YICHA BILIM DARAJASINI ANIQLASH METODIKASI - Tursunmuratov Paraxat Kutlimuratovich (Prospects for innovative technologies in science and education, 2026)
Mazkur maqolada fitnes bilan shug‘ullanuvchi shaxslarda oziq-ovqat qo‘shimchalari va doping vositalari haqidagi bilim darajasini aniqlash metodikasi yoritilgan. Zamonaviy sport muhitida sportchilar va havaskor fitnes ishtirokchilari turli biologik faol qo‘shimchalardan keng foydalanmoqda. Biroq ularning ta’siri, xavfsizligi va dopingga oid qoidalar haqida yetarli bilimga ega bo‘lmaslik sog‘liq uchun xavf tug‘dirishi mumkin. Shu sababli maqolada so‘rovnoma, test va diagnostik mezonlarga asoslangan baholash tizimi taklif etiladi.