OʻQUVCHILARNING LINGVISTIK KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISHDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR - Rafiyeva Umida Begmurodovna (Prospects for innovative technologies in science and education, 2026)
Ushbu maqolada o‘quvchilarning lingvistik kompetensiyalarini rivojlantirish jarayonida innovatsion texnologiyalardan foydalanishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda raqamli ta’lim vositalari, interfaol metodlar, aralash o‘qitish (blended learning) hamda o‘yinlashtirish texnologiyalarining o‘quvchilarning fonetik, leksik, grammatik va kommunikativ kompetensiyalarini shakllantirishdagi o‘rni yoritib berilgan. Shuningdek, innovatsion texnologiyalar asosida tashkil etilgan ta’lim jarayonining o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi, nutqiy faolligi va til birliklaridan samarali foydalanish ko‘nikmalarini rivojlantirishga ta’siri ilmiy jihatdan asoslangan. Maqola natijalari til o‘qitish jarayonida zamonaviy pedagogik yondashuvlarni qo‘llash bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.