DAVLAT TILINING ISH YURITISH JARAYONIDAGI AHAMIYATI VA UNI RIVOJLANTIRISH YO‘NALISHLARI - Dilnoza Oxunjonovna, Bobojonova (Prospects for innovative technologies in science and education, 2025)
Davlat tili — mamlakatda rasmiy hujjatlar va ish yuritish jarayonida foydalaniladigan asosiy tildir. Har bir davlatda til nafaqat milliy identifikatsiyani belgilovchi omil, balki davlat boshqaruvi, ta'lim, huquqiy tizim va iqtisodiy sohalarda samarali aloqani ta'minlovchi muhim vositadir. O‘zbekiston Respublikasida ham davlat tili sifatida o‘zbek tili qabul qilinib, uning ish yuritish jarayonlaridagi o‘rni kundan-kunga ortmoqda. Ushbu maqolada o‘zbek tilining ish yuritishdagi ahamiyati va uni rivojlantirishning asosiy yo‘nalishlari tahlil qilinadi.