TEXNOLOGIK TA’LIM YO’NALISHI TALABALARIDA KOMRETENSIYALARNI RIVOJLANTIRISHDA MUSTAQIL TA’LIMNING AXAMIYATI. - Masharipova Xadicha Javlon qizi (Recent scientific discoveries and methodological research, 2025)
Maqolada oliy ta’lim tizimida talabalar mustaqil ta’limini tashkil etishning dolzarbligi tahlil qilinadi. Jahon miqyosida ta’lim jarayonining o‘qitishdan o‘rganishga o‘tish tendensiyasi talabalarning mustaqil ishlash ko‘nikmalarini rivojlantirishni talab qilmoqda. O‘zbekiston Respublikasi oliy ta’lim tizimini mustaqil ta’lim soatlari ulushini oshirish, tanqidiy va ijodiy fikrlash, tizimli tahlil qilish, tadbirkorlik ko‘nikmalarini shakllantirish kabi maqsadlar belgilangan. Mustaqil ta’limning samarali tashkil etilishi talabalarning kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirish, pedagogik madaniyatni shakllantirish va ta’lim sifatini oshirishga xizmat qiladi. Shuningdek, maqolada Sharq mutafakkirlarining ilmiy merosi va zamonaviy pedagogik yondashuvlar asosida mustaqil ta’limni rivojlantirish yo‘llari tahlil qilinadi.