PEDAGOGIK FAOLIYATDA BOLALAR JISMONIY MADANIYATINI OSHIRISHNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Hasanboy Usmonjon o‘g‘li, Abdusamatov; Samandar Nazarali o‘g‘li, Habialiyev (Recent scientific discoveries and methodological research, 2024)
Ta’lim jarayonida ruhiy va jismoniy salomatli bolaning o‘zlashtirish ko‘rsatkichiga ta’sir etuvchi omil sanalib, shu o‘rinda pedagog tomonidan pedagogik faoliyatda bolalar jismoniy madaniyatini oshirish darsning muhim vazifasiga aylangan. Ushbu maqolada bolalar jismoniy madaniyatini oshirishning psixologik xususiyatlarini va bu jarayonda pedagoglarning oʻrni koʻrib chiqiladi.