AMIR TEMURNING DUNYO TARIXIDA TUTGAN OʻRNI VA AHAMIYATI - Alimova Gulshanoy Teshaboyevna; Toʻxtaboyev Nuriddin Nuraliyevich (Recent scientific discoveries and methodological research, 2025)
Ushbu maqolada Amir Temurning siyosiy va harbiy faoliyati, davlat boshqaruvi, madaniyat va ilm-fanga qo‘shgan hissasi hamda uning jahon tarixidagi o‘rni tahlil etiladi. Sohibqironning “Temur tuzuklari” orqali adolatli boshqaruv tizimini yaratgani, xalqaro siyosiy maydondagi nufuzi va madaniy merosini yoritishga alohida e’tibor qaratiladi. Maqolada tarixiy manbalar, zamonaviy tadqiqotlar va xalqaro olimlarning qarashlari asosida Amir Temurning tarixiy shaxs sifatidagi ahamiyati yoritilgan.