INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDAGI FRAZEMALARNING STRUKTURAVIY QIYOSIY TAHLILI - Shaxnoza Muxammedjanovna, Jalolova; Komola Anvarovna, Nazarova (Recent scientific discoveries and methodological research, 2024)
Ushbu maqolada Ingliz va o‘zbek tillaridagi frazeologik birliklarning strukturaviy tahlili amalga oshirildi. Frazeologik birliklarning grammatik, semantik va madaniy xususiyatlari qiyosiy tahlil qilindi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, har ikki til frazemalari milliy madaniyatni aks ettiradi, ammo ularning semantik ma’nosi va grammatik tuzilmasi sezilarli darajada farqlanadi. Ushbu maqola frazeologik birliklarni o‘rganish va tarjima qilishda muhim nazariy va amaliy ahamiyatga ega.