HALIMA XUDOYBERDIYEVA SHE’RIYATIDA ISHQ TALQINI (BIR SEN EMAS…, ENDI U…, SHE’RLARI MISOLIDA) - Mahbuba, Abdullayeva (Recent scientific discoveries and methodological research, 2025)
Maqolada Halima Xudoyberdiyeva she’rlaridagi bosh mavzu-ishq talqini va uning qanday badiiy tashbehlar orqali yuzaga chiqarilgani haqida fikr yuritiladi. “Bir sen emas…”, “Endi u…”she’rlaridagi g‘oyaviy-badiiy xususiyatlar tahlilga tortiladi.