SUN’IY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARI ASOSIDA AQLLI QURILMALARDA ENERGIYA SAMARADORLIGINI BOSHQARISH ALGORITMI - Zulqaynar Yo‘ldoshev; Baxtiyor Akmuradov (Science, education, innovation: modern tasks and prospects, 2025)
Ushbu ishda AI asosidagi IoT tizimlarida energiyani samarali boshqarish usullari, xususan IRBEOA algoritmi tahlil qilingan. AI va mIoT integratsiyasi orqali quvvat sarfini kamaytirish, tizim samaradorligini oshirish va real sohalarda qo‘llash imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan.