SUYUQ KRISTALLAR VA ULARNING XUSUSIYATLARI - M.X. Boboqulova (Science, education, innovation: modern tasks and prospects, 2025)
Ushbu maqolada suyuq kristallarning fizik-kimyoviy xossalari, ularning tuzilishi va fazaviy holatlari o‘rganiladi. Suyuq kristallar — moddalarning maxsus holatidir, bu holatda ular suyuqlik va kristall moddalarning xossalarini bir vaqtda namoyon qiladi. Maqolada suyuq kristallarning turlari, ular orasidagi farqlar, shuningdek, amaliyotda – xususan, tibbiyot, elektronika va displey texnologiyalarida qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Shuningdek, bu moddalarning fizikasi, optik xususiyatlari va tashqi omillarga nisbatan sezuvchanligi haqida ilmiy asoslangan fikrlar bayon etiladi.