GIT VA GITHUB: ZAMONAVIY DASTURLASHNING ASOSI - J.J. Munirov (Science, education, innovation: modern tasks and prospects, 2025)
Ushbu maqola zamonaviy dasturlash jarayonlarida Git va GitHub texnologiyalarining ahamiyatini tahlil qiladi. Git – tarqatilgan versiyalarni boshqarish tizimi sifatida, kodni boshqarish va tarixini kuzatishda muhim vosita hisoblanadi. GitHub esa ushbu tizimning kuchini yanada oshirib, hamkorlik, kod almashinuvi va ochiq manba loyihalarini rivojlantirishga xizmat qiladi. Maqolada ushbu platformalarning asosiy imkoniyatlari, afzalliklari va yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan muammolar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maqola Git va GitHub integratsiyasi, DevOps jarayonlaridagi roli hamda kelajakdagi rivojlanish istiqbollarini yoritadi.