MEXANIK TO‘LQINLARNING INSON ORGANIZMIGA TA’SIRI - M.X. Boboqulova (Science, education, innovation: modern tasks and prospects, 2025)
Mazkur maqolada turli chastota va amplitudaga ega bo‘lgan mexanik to‘lqinlarning inson organizmiga ko‘rsatadigan ta’siri o‘rganiladi. Ayniqsa, infra va ultratovush to‘lqinlarining fiziologik va biologik oqibatlari, ularning markaziy asab tizimi, eshituv organlari va ichki a’zolarga ta’siri ilmiy asosda tahlil qilinadi. Tibbiyotda va sanoatda mexanik to‘lqinlardan foydalanish imkoniyatlari, shuningdek, nojo‘ya ta’sirlarni kamaytirish usullari haqida fikr yuritiladi.