"BIOLOGIK TOQIMALAR VA SUYUQLIKLARNING OZGARMAS TOKDA ELEKTR O`TKAZUVCHANLIGI" - M.X. Boboqulova (Science, education, innovation: modern tasks and prospects, 2025)
Ushbu maqolada biologik to‘qimalar va suyuqliklarning o‘zgarmas tokda elektr o‘tkazuvchanligi jarayoni va uning xususiyatlari ilmiy asosda tahlil qilinadi. Elektrofizik hodisalar, biologik suyuqliklarning ion tarkibi va to‘qimalarning tuzilishining elektr o'tkazuvchanlikka ta'siri ko‘rib chiqiladi. Maqolada zamonaviy o‘lchash usullari, eksperimental natijalar va ularning biotibbiyotda qo‘llanilishi yoritiladi.