MEHNAT MUHOFAZASI MADANIYATINI SHAKLLANTIRISHDA O‘QITUVCHINING O‘RNI - Dadajonova Dilfuza Yaldarovna (Science, education, innovation: modern tasks and prospects, 2025)
Ushbu maqolada mehnat muhofazasi madaniyati tushunchasi, uning mazmun-mohiyati va ta’lim jarayonidagi o‘rni keng yoritilgan. Ayniqsa, politexnikumlarda mehnat muhofazasi va xavfsizlik texnikasi fani o‘qituvchisining roli, uning kasbiy yondashuvi, pedagogik mahorati va mas’uliyatini shakllantirishdagi ahamiyati chuqur tahlil etilgan. Mehnat madaniyati faqat texnik bilimlar bilan cheklanmay, balki ijtimoiy ong, mas’uliyat va xavfsiz hayot tarzini targ‘ib qilishni ham o‘z ichiga olishi alohida ta’kidlangan. Maqolada o‘qituvchining ushbu jarayondagi pedagogik strategiyalari, innovatsion usullardan foydalanish zarurati va bu orqali jamiyatda xavfsizlik madaniyatini shakllantirish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan.