ADURAUF FITRATNING “MUNOZARA” VA “HIND SAYYOHI” ASARLARINING QIYOSIY TAHLILI - Boymurodova Nilufar Narzi qizi (Science, education, innovation: modern tasks and prospects, 2025)
maqolada ma’rifatli va ziyoli jadidlarimizdan Abdurauf Fitratning Istanbulda fors tilida yozilgan asarlari “Munozara” va “Hind sayyohi” asarlarining o‘xshash va farqli jihatlarini tahlil qilib, o‘sha davr muammolari, hozirgi kundagi ahamiyati va o‘rni haqida so‘z yuritamiz. Fitratning diniy qarashlarining evolyutsiyasi va asarning jadidchilik harakatidagi o‘rni ham ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, Fitrat an'anaviy diniy ta'limot bilan zamonaviy ilm-fanni uyg‘unlashtirish tarafdori bo‘lgan va diniy islohotlarni qo‘llab-quvvatlagan.