TALABALAR TOMONIDAN SODIR ETILAYOTGAN HUQUQBUZARLIKLARNI OLDINI OLISHDA MAHALLA VA BOSHQA ORGANLARNING HAMKORLIGINI TAKOMILLASHTIRISH - Turg'unboyev Sardor Po'latjon o'g'li (Science, education, innovation: modern tasks and prospects, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada yurt kelajagi bo'lgan yoshlarning, bolalarning mustaqil va erkin shaxs sifatida shakllanishida oila , mahalla va maktab hamkorligi, ta'lim-tarbiya jarayonini har tomonlama takomillashtirish juda katta ahamiyatga ega, o'zaro hamkorlikni yanada mustahkamlanishi, huquqbuzarliklarni oldini olishda keng koʻlamli hamkorlikni tashkil etish, ushbu boradagi xalqaro xoriy tashribalari va ularda uchrayotgan muammolar yoritib berilagan.