STEAM TA’LIMIGA KIRIB KELAYOTGAN YANGI AXBOROT TEXNOLOGIYALARI VA PAYDO BO’LGAN YANGI TA’LIM SOHALARI - Yunusova Gulshod Nazihovna (Science, education, innovation: modern tasks and prospects, 2025)
Mazkur maqolada STEAM ta'limiga kirib kelayotgan zamonaviy axborot texnologiyalari (sanoat robototexnikasi, sun'iy intellekt, ma'lumotlar vizualizatsiyasi, kengaytirilgan va virtual haqiqat kabi) hamda bu texnologiyalarning joriy etilishi natijasida paydo bo'layotgan yangi ta'lim sohasi va yo'nalishlari (masalan, robototexnika asoslari, dasturlash, sun'iy intellektni o'rganish, ma'lumotlar fanlari) tahlil qilinadi. Maqolada ushbu yangi texnologiyalarning ta'lim jarayoniga ta'siri, o'qituvchi va o'quvchilarning yangi kompetensiyalarga ega bo'lish zarurati hamda kelajak kasbiy ta'limning o'zgaruvchi landshafti ko'rib chiqiladi. Shuningdek, ushbu sohalarni o'rganishda dasturlash va robototexnikaning muhim roli ta'kidlanadi.