MAISHIY VA SANOAT OQOVA SUVLAR TA’SIRCHANLIGINI ZOOPLANKTON VAKILI DAPHNIA LONGISPINA YORDAMIDA ANIQLASH USLUBI - Bozorova Dilnoza Baxtiyorovna (Science, education, innovation: modern tasks and prospects, 2025)
Ushbu maqolada maishiy va sanoat oqova suvlarning ekologik xavfini baholashda biotest sifatida zooplankton vakili Daphnia longispina dan foydalanishning ilmiy asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, bu turning qisqa muddatli o‘lim ko‘rsatkichlari (LC₅₀) suv ifloslanish darajasini aniq baholash imkonini beradi. Biotest usuli kimyoviy analizlarni to‘ldiruvchi tezkor, ekologik ahamiyatga ega metod sifatida tavsiya etiladi.