SANOAT ISHLAB CHIQARISH KORXONALARIDA MEHNAT MUHOFAZASI JARAYONLARINI TASHKIL VA FAOLIYAT BILAN BOG‘LIQ HOLDA YUZ BERADIGAN HODISALARNING XODIMLAR SALOMATLIGIGA TA’SIRI - Qaraqulov Muzaffar (Science, education, innovation: modern tasks and prospects, 2025)
Korxonada mehnat muhofazasi jarayonlarini tashkil va faoliyat bilan bog‘liq holda yuz beradigan hodisalarning xodimlar salomatligiga ta’siri o’rganilgan. Ishlab chiqarishdagi baxtsiz hodisalar oqibatida sodir bo‘lgan o‘lim holatlarining yuzaga kelish sabablari va oqibatlari tahlil qilingan. Ishlab chiqarishda shikastlanish holatlari va statistikasi o’rganilgan.