DAVLAT ULUSHI MAVJUD KORXONALARDA KORPORATIV TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH - Xalilova Yulduz Nusratulloyevna (Science, education, innovation: modern tasks and prospects, 2025)
Mamlakatimizda iqtisodiyotni liberallashtirish, raqobatbardosh milliy iqtisodiyot barpo etish, korxonalar samaradorligini oshirish va ularning boshqaruv tizimini ilg‘or xorijiy tajriba asosida takomillashtirish dolzarb vazifalardan hisoblanadi. Xususan, davlat ulushi mavjud korxonalar faoliyatining ochiqligi, samaradorligi va shaffofligini ta’minlashda korporativ boshqaruv tizimini takomillashtirish muhim o‘rin tutadi. Mazkur maqolada yirik sanoat korxonalaridan biri bo‘lgan "Navoiy kon-metallurgiya kombinati" (NKMK) misolida korporativ tizimni rivojlantirish bo‘yicha amalga oshirilayotgan ishlar, islohotlar tahlil qilinadi.