PYTHON DASTURLASH TILIDA WEB APP TELEGRAM BOT TAYYORLASH - A.R.Rajabov (Science, education, innovation: modern tasks and prospects, 2025)
Ushbu maqolada Python dasturlash tili yordamida Telegram platformasi uchun interaktiv Web App bot yaratish jarayoni yoritilgan. Telegramning yangi funksiyasi bo‘lgan Web App orqali foydalanuvchi brauzer orqali ochiluvchi ilovalar bilan bevosita Telegram ichida ishlay oladi. Maqolada Web App botlarning ishlash prinsipi, Python yordamida backend tuzish, HTML/CSS yordamida frontend yaratish va ularni aiogram kutubxonasi orqali Telegramga integratsiya qilish bosqichlari izohlanadi.