TIKUVCHILIKDA ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALAR VA ULARNING O‘QUV JARAYONIDAGI O‘RNI - Isaqova Zamiraxon Nabiyevna (Science, education, innovation: modern tasks and prospects, 2025)
Ushbu maqolada tikuvchilik sohasida zamonaviy texnologiyalarning roli va ularning kasb-hunar ta’limidagi o‘rni tahlil qilinadi. Maqolada avtomatlashtirilgan tikuv uskunalari, 3D modellashtirish, CAD/CAM dasturlari kabi innovatsion vositalarning o‘quv jarayoniga integratsiyasi haqida so‘z boradi. Shuningdek, o‘qituvchilarning zamonaviy texnologiyalarni o‘quvchilarga o‘rgatishdagi roli va ularning kasbiy malakasini oshirish muhimligi ta’kidlanadi. Zamonaviy texnologiyalar yordamida ta’lim jarayoni samaradorligi oshib, o‘quvchilarning kasbiy tayyorgarligi va ish bozoridagi raqobatbardoshligi yuqori darajaga ko‘tariladi.