TARIX FANINI LOYIHA METODI ASOSIDA O’QITISHNING SAMARADORLIGI - Shomansurova Gulsanam Muxametjan qizi; Ismailova Marxabo Xamitovna (Science, education, innovation: modern tasks and prospects, 2025)
Ushbu metodik tavsiya loyiha metodi asosida o’qitishning asosiy maqsadi va samaradorligi, mazkur metod asosida tashkil etilgan darslarda o’quvchilarning o’zini va o’zidagi imkoniyatlarini to’g’ri anglash, shakllantirish, tadqiqodchilik ko’nikmasini rivojlantirish asnosida o’qitish amaliyotida loyiha metodini qo’llash hamda o’quv loyihasi haqida bayon etilgan. Tarix fani ta’lim dasturining asosiy fanlaridan biri bo’lib, u o‘quvchilarning o’tmishdagi voqealar bilan tanishishi, tahliliy ko’nikma va tanqidiy fikrlashni rivojlantirish imkonini beradi.Tarix shuningdek, o’tmish va hozirgi kun jamiyatdagi munosabatlarni tushunishga yordam beradi. Tarix fanini to ‘g ‘ri o’qitishning muhim omili o’quvchilarni dars jarayoniga faol jalb etish, fanga qiziqishini oshirishga xizmat qiluvchi