MAKTABDA PSIXOPROFILAKTIK TADBIRLARNI TASHKIL ETISHNING METODIK ASOSLARI - Shoymardonova Hilola Baxriddinovna (Science, education, innovation: modern tasks and prospects, 2025)
Ushbu maqolada maktab sharoitida amaliyotchi psixolog tomonidan amalga oshiriladigan psixoprofilaktik tadbirlarning mazmuni, maqsadi va ularni samarali tashkil etishning metodik asoslari tahlil qilingan. Psixoprofilaktika tushunchasining mohiyati ochib berilib, uning bolalar ruhiy salomatligini saqlashdagi ahamiyati yoritiladi. Maktab yoshidagi bolalarning psixologik xususiyatlari, o‘ziga xos ehtiyojlari inobatga olingan holda tadbirlarni rejalashtirish, tashkil etish va baholashning muhim jihatlari bayon etilgan. Shuningdek, o‘quvchilar, ota-onalar va pedagoglar o‘rtasidagi hamkorlik psixoprofilaktik ishlarning ajralmas qismi sifatida ko‘rsatilgan. Maqola maktab psixologik xizmatining samaradorligini oshirishga qaratilgan amaliy va metodik tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.