TADQIQOTDA MA’LUMOT TO‘PLASHNING ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALARI - Tursunaliyev Qahhorjon (Science, education, innovation: modern tasks and prospects, 2025)
Ushbu tezisda ilmiy tadqiqotlarda ma’lumot to‘plash jarayonining zamonaviy texnologiyalari tahlil qilinadi. Raqamli davrda an’anaviy metodlar (so‘rov, intervyu, kuzatuv) bilan bir qatorda onlayn platformalar, sun’iy intellekt va bulutli saqlash tizimlari orqali ma’lumot yig‘ish samaradorligi ortmoqda. Tadqiqotda Google Forms, SurveyMonkey, ChatGPT, Tableau va Power BI kabi vositalarning imkoniyatlari tahlil qilinadi hamda ularning ilmiy izlanishlarda qo‘llanishi amaliy misollar bilan yoritiladi.