IJTIMOIY TARMOQLARDA AXBOROT MANBALARINI TAHLIL QILISH KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISH - Shokirova Shirinabonu (Science, education, innovation: modern tasks and prospects, 2025)
So‘nggi o‘n yillikda ijtimoiy tarmoqlar dunyo miqyosida eng kuchli axborot manbalaridan biriga aylandi. Statista (2024) ma’lumotlariga ko‘ra, dunyo bo‘yicha 5,17 milliarddan ortiq foydalanuvchi ijtimoiy tarmoqlardan faol foydalanadi. O‘zbekistonda esa Digital 2024 hisobotiga binoan 13,4 milliondan ortiq foydalanuvchi turli platformalarda faol.