PARALLEL HISOBLASH TIZIMLARI ARXITEKTURALARI TASNIFI - Muxammadali Sultonov; Baxtiyor Akmuradov (The latest pedagogical and psychological innovations in education, 2025)
Ushbu maqolada parallel hisoblash tizimlari arxitekturalarining turlari, ularning ishlash prinsiplari va o‘ziga xos texnik jihatlari tahlil qilinadi. Xususan, SMP va MPP arxitekturalarning afzalliklari va kamchiliklari, ularning dasturiy ta’minot bilan o‘zaro integratsiyasi, ishlash samaradorligi va resurslardan foydalanish samarasi atroflicha tahlil etilgan.