MATEMATIKANI KASBGA YO‘NALTIRILGAN TA’LIMDA QO‘LLASH USULLARI - Abduraxmonova Nigora Nimatullayevna (The latest pedagogical and psychological innovations in education, 2025)
Mazkur maqolada matematika fanining kasbga yo‘naltirilgan ta’lim tizimidagi o‘rni va uni samarali o‘qitish usullari tahlil qilinadi. Xususan, kasbiy yo‘nalishlar asosida tuzilgan masalalar, fanlararo integratsiya, real hayotiy vaziyatlarga asoslangan muammoli ta’lim, modellashtirish va STEM yondashuvi kabi metodlar orqali o‘quvchilarning kasbiy kompetensiyalarini shakllantirish yo‘llari yoritiladi. Politexnikumlarda matematika o‘qituvchilari uchun zamonaviy metodik yondashuvlarni qo‘llash orqali dars jarayonini yanada qiziqarli va amaliyotga yaqinlashtirish muhimligi asoslab beriladi. Maqolada keltirilgan tavsiyalar orqali o‘quvchilarning kasbiy tayyorgarligi, analitik fikrlashi va muammolarni hal qilish qobiliyati rivojlanishiga erishish mumkin.