MUSIQIY INTONATSIYA VA UNING INSON RUHIYATIGA TA’SIRI. - Ibroximov Azizbek Ismonjon o‘g‘li (The latest pedagogical and psychological innovations in education, 2025)
Ushbu maqolada musiqiy intonatsiya tushunchasi, uning o‘ziga xos ifodaviy xususiyatlari hamda inson ruhiyati, emotsional holati va psixofiziologik jarayonlariga ko‘rsatadigan ta’siri ilmiy asosda tahlil qilingan. Tadqiqotda musiqiy intonatsiyaning tembr, ritm, dinamik belgilar va tovush balandligi orqali inson his-tuyg‘ularini boshqarishdagi roli yoritildi. Adabiyotlar tahlili musiqashunoslik, psixologiya va neyropsixologiya sohalaridagi zamonaviy qarashlarga tayangan holda amalga oshirildi. Tadqiqot natijalari musiqiy intonatsiyaning inson kayfiyati, stress holati va ruhiy barqarorlikka ko‘rsatadigan ta’siri mavjudligini isbotlaydi. Maqola yakunida ta’lim, terapiya va madaniyat sohalarida musiqiy intonatsiyadan samarali foydalanish bo‘yicha takliflar beriladi.