MUSIQASHUNOSLIKNI O‘QITISHDA INTERFAOL METODLARNING O‘RNI - Jobirxon G‘oziyev; Ismailjanova Kamilla Qaxramon qizi (The latest pedagogical and psychological innovations in education, 2025)
Ushbu maqolada musiqashunoslikni o‘qitish jarayonida interfaol metodlardan foydalanishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Interfaol metodlarning mohiyati, ularning musiqiy ta’limdagi o‘rni hamda o‘quvchilarning ijodiy fikrlash, musiqiy tafakkur va estetik didini rivojlantirishdagi roli tahlil qilinadi. Shuningdek, xorijiy mamlakatlar tajribasi asosida musiqashunoslik darslarida innovatsion yondashuvlarni qo‘llash yo‘llari ko‘rsatib o‘tilgan. Maqolada guruhli muhokama, rol o‘ynash, loyihaviy o‘qitish, multimedia vositalaridan foydalanish kabi interfaol metodlarning samaradorligi ilmiy manbalar asosida asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari musiqiy ta’lim jarayonini takomillashtirishda interfaol yondashuvlarning dolzarbligini tasdiqlaydi.