JISMONIY TARBIYA O‘QITUVCHISINING MOTIVATOR SIFATIDAGI ROLI: YANGI AVLOD YONDASHUVI - Shaxnazarov Shavkat (The latest pedagogical and psychological innovations in education, 2025)
Ushbu maqolada jismoniy tarbiya o‘qituvchisining nafaqat dars jarayonidagi metodik faoliyati, balki motivator sifatidagi roli, o‘quvchilarda sportga qiziqish uyg‘otish strategiyalari va yangi avlodga xos psixologik yondashuvlar tahlil qilingan. Zamon talablariga mos holda o‘qituvchi shaxsiy namunasi, kommunikativ mahorati, axborot texnologiyalaridan foydalanish ko‘nikmalari, ijtimoiy-psixologik qo‘llab-quvvatlash uslublari va sportga rag‘batlantirish mexanizmlarining ta’siri yoritilgan. Tadqiqot natijalari jismoniy tarbiya tizimida o‘quvchi motivatsiyasining oshishi bilim sifati, sog‘lom turmush tarzi va jismoniy madaniyat rivojiga qanday hissa qo‘shishini ko‘rsatadi.