URBANIZATSIYA JARAYONI VA IJTIMOIY INFRATUZILMA RIVOJI: TERMIZ SHAHRi MISOLIDA TARIXIY TAHLIL (1950–2025) - Avliyoqulov Isroil (The latest pedagogical and psychological innovations in education, 2025)
Maqolada Termiz shahrida urbanizatsiya jarayonining shakllanishi, uning bosqichlari va unga mos ravishda ijtimoiy infratuzilma tizimining rivojlanishi tarixiy manbalar asosida yoritiladi. 1950-yillardan 2025-yilgacha bo‘lgan davrda demografik o‘sish, sanoatlashuv, shaharsozlik siyosati, transport, ta’lim, sog‘liqni saqlash, madaniyat va uy-joy infratuzilmasidagi o‘zgarishlar bosqichma-bosqich tahlil qilinadi. Zamonaviy urbanizatsiya jarayoni Termiz shahrining iqtisodiy hamda ijtimoiy qiyofasiga qanday ta’sir ko‘rsatgani ilmiy asosda ochib berilgan.