MILLIY MUSIQA VA FOLKLOR ASOSIDA BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING BADIIY-IJODIY QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISH - Abdupatto Ibragimov Axmadjanovich (The latest pedagogical and psychological innovations in education, 2025)
Mazkur maqolada milliy musiqa va bolalar folklori asosida boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining badiiy-ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirish masalalari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Xalq qo‘shiqlari, laparlari, tez aytishlar, ertak va o‘yinlar orqali o‘quvchilarda estetik did, musiqiy eshitish, ijodiy tafakkur hamda emotsional sezgirlikni shakllantirish imkoniyatlari yoritiladi. Maqolada musiqiy ta’lim jarayonida folklor namunalaridan foydalanishning pedagogik ahamiyati ochib berilib, amaliy tavsiyalar beriladi.