MOBIL OPERATSION TIZIMLAR VA ULARNING TURLARI - Ramazonova Madina Shavkatovna; Oripov Asilbek Baxtiyor o‘g‘li; Aplidinov Abrorbek Ibolitdin o‘g‘li; Toshtemirov Ulugʻbek Kamolovich (The latest pedagogical and psychological innovations in education, 2026)
Ushbu maqolada mobil operatsion tizimlar, ularning turlari va funksional imkoniyatlari yoritib berilgan. Mobil operatsion tizimlarning zamonaviy mobil qurilmalardagi o‘rni, ularning ochiqligi, axborotni himoyalash va kriptografik himoya vositalarining mavjudligi asosida tasniflanishi ko‘rib chiqilgan. Android, iOS, Windows Mobile, Palm OS, BlackBerry OS hamda Chrome OS kabi mashhur mobil operatsion tizimlarning afzallik va kamchiliklari tahlil qilingan. Shuningdek, operatsion tizim tushunchasi, uning vazifalari va kompyuter resurslarini boshqarishdagi ahamiyati yoritilgan.