BOLALAR ADABIYOTINING BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING IJODIY QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISHDAGI ROLI. - Marjona Muxtorjon qizi, Tolipova (The latest pedagogical and psychological innovations in education, 2025)
Bolalar adabiyoti boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishda muhim o‘rin tutadi. Ushbu maqolada bolalar adabiyoti orqali o‘quvchilarning ijodiy fikrlash, tasavvur qilish va qiziqishlarini rivojlantirish yo‘llari tahlil qilinadi. Bolalar adabiyotining tarbiyaviy va estetik ahamiyati bilan birga uning ijodiy qobiliyatlarni shakllantirishdagi imkoniyatlari muhokama qilinadi.