DARS O’TISH MAHORATI VA UNING KOMPONENTALARI - Fayziyev Rahim, Baxromova Vasfiya (The latest pedagogical and psychological innovations in education, 2025)
Mazkur maqola pedagogikada dars o'tish mahoratiga bag'ishlangan. Unda darsni samarali va qiziqarli tarzda o'tkazish uchun zarur bo'lgan asosiy kompetensiyalar, metodlar va yondashuvlar haqida so'z yuritiladi. O'qituvchining pedagogik bilimlari, darsni rejalashtirish va tashkil etish, o'quvchilarni jalb etish, samarali kommunikatsiya, zamonaviy pedagogik texnologiyalardan foydalanish, o'quvchilarni baholash va o'zini tahlil qilish kabi masalalar yoritilgan. Dars o'tish mahorati o'qituvchining darsni muvaffaqiyatli o'tkazish uchun zarur bo'lgan ko'nikmalarni o'z ichiga olib, o'quvchilarning bilim olish jarayonini sifatli va samarali tarzda amalga oshirishni ta'minlaydi.