ILMIY BIOLOGIYANING TARIXIY RIVOJLANISHI - Barno, Joldasova (The latest pedagogical and psychological innovations in education, 2025)
Ushbu maqola biologiya fanining tarixiy rivojlanishini tahlil qiladi. Maqola biologiyaning rivojlanishidagi asosiy bosqichlar, ilmiy kashfiyotlar va tadqiqotlarga alohida e’tibor qaratadi. Biologiyaning kelajagi ekologik muammolarni hal qilish va inson hayotini yaxshilashga qaratilgan zamonaviy izlanishlarda mujassamdir.