АКТЁРЛИК МАҲОРАТИ: ИЛМИЙ-НАЗАРИЙ ВА АМАЛИЙ ЁНДАШУВЛАР - Орипова Дилором, Убайдуллаева Юлдуз (The latest pedagogical and psychological innovations in education, 2025)
Ушбу мақолада актёрлик маҳоратининг назарий ва амалий асослари таҳлил қилинади. Актёрлик маҳорати саҳна ва экранда ишончли образ яратиш учун жисмоний, руҳий ва нутқий тайёргарликни талаб қилади. актёрлик маҳоратини ривожлантиришга қаратилган машқлар, импровизация усуллари ва жисмоний тайёргарлик техникалари таҳлил қилинади. Тадқиқот шуни кўрсатадики, замонавий актёрлар учун классик ва инновацион усулларни уйғунлаштириш самарали натижалар беради.