МИКРОПРОЦЕССОРЛАР ФАНИНИДАН ТАЪЛИМ ЖАРАЁНИНИ ТАШКИЛЛАШТИРИШ - Турсунов Самандарбек Раҳматилла ўғли (The latest pedagogical and psychological innovations in education, 2025)
Мақолада республикамизда таълим соҳасини ривожлантириш ва замонавий технологияларни жорий этиш масалаларига эътибор қаратилган. Микроконтроллерлар асосидаги бошқарув қурилмаларини лойиҳалаштиришда дастурий муҳитлардан фойдаланиш имкониятлари ва усуллари тасвирланган. VMLAB дастури, ассемблер ва C компиляторлари билан ишлаш имконини берган ҳолда, рақамли қурилмаларни бошқаришдаги жараёнларни аниқ ва самарали кузатишга ёрдам беради. Бу дастур мухити лойиҳалаштириш ва симуляция жараёнларини мукаммал ташкил қилиш учун қулай платформани таъминлайди.