O‘SMIRLARNI IJTIMOIY SAVODXONLIKKA TAYYORLASHDA OILANING VA MAKTABNING O‘ZARO HAMKORLIGI - Sayfullayeva Feruza Toyirovna (The latest pedagogical and psychological innovations in education, 2025)
Ushbu maqolada o‘smirlarni ijtimoiy savodxonlikka tayyorlash jarayonida oila va maktab hamkorligining ahamiyati yoritilgan. Muallif ijtimoiy savodxonlikning mohiyati va mazmunini ochib berar ekan, bu jarayonning samarali kechishi uchun oila bilan maktab o‘rtasida tizimli, uzviy va maqsadli pedagogik aloqalar zarurligini asoslaydi. Maqolada ota-onalarning ijtimoiy tarbiya jarayonidagi ishtiroki, o‘qituvchi va psixologlar bilan birgalikda olib boriladigan faoliyatlar, sinfdan tashqari tadbirlar va maslahat usullarining ijtimoiy savodxonlikka ta’siri tahlil qilingan. Oilaning axloqiy iqlimi, kommunikatsion madaniyati va maktabdagi tarbiyaviy ishlar uyg‘unligi orqali o‘smir shaxsining ijtimoiy barqaror rivojlanishiga zamin yaratilishi ko‘rsatilgan.