RAQAMLI TA’LIM MUHITI ORQALI O‘QUVCHILARNING O‘QUV MOTIVATSIYASINI KUCHAYTIRISHNING PEDAGOGIK IMKONIYATLARI - Karimova Zulxumor Abdurahmonovna (The latest pedagogical and psychological innovations in education, 2025)
Ushbu maqolada raqamli ta’lim muhiti orqali o‘quvchilarning o‘quv motivatsiyasini kuchaytirishning pedagogik imkoniyatlari yoritilgan. Muallif raqamli texnologiyalarning o‘quv jarayonidagi rolini baholar ekan, ayniqsa zamonaviy raqamli vositalar yordamida o‘quvchilarda ichki va tashqi motivatsiyani shakllantirish, mustaqil o‘rganishga bo‘lgan qiziqishni rivojlantirish, ishtirok faolligini kuchaytirish imkoniyatlari haqida tahliliy fikrlar bildiradi. Maqolada raqamli muhitning afzalliklari, pedagogik yondashuvlar va zamonaviy ta’lim strategiyalari asosida o‘quvchilarning motivatsiyasini oshirishga oid metodik tavsiyalar keltirilgan.