YOZUV MALAKASI VA SAVODXONLIK: BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARI UCHUN ZAMONAVIY METODLAR - Saparova Sojida Tulkinovna (The latest pedagogical and psychological innovations in education, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida yozuv malakasi va savodxonlikni shakllantirishning zamonaviy metodlari tahlil qilinadi. Muallif yozuv va savodxonlik tushunchalarining o‘zaro bog‘liqligi, ularning o‘quvchilarning tafakkur va nutq rivojiga ta’siri, shuningdek, ularni rivojlantirishda innovatsion yondashuvlarning o‘rni haqida to‘xtaladi. An’anaviy yondashuvlar bilan zamonaviy usullar solishtirilib, ularning samaradorligi tahlil qilinadi. Shu bilan birga, interfaol metodlar, AKT vositalari, differensial yondashuvlar, o‘yinli texnologiyalar va kontekstual topshiriqlarning ahamiyati ochib beriladi. Maqolada boshlang‘ich ta’lim tizimida savod o‘rgatishning ilg‘or tajribalari ham tahlil qilinib, amaliy takliflar berilgan.