ZAMONAVIY PAYVANDLASH TEXNOLOGIYALARI VA ULARNING O‘QUV JARAYONIDA QO‘LLANILISHI - O‘rmonov Jumavoy (The latest pedagogical and psychological innovations in education, 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy payvandlash texnologiyalarining turlari, ularning texnik imkoniyatlari va afzalliklari hamda kasb-hunar ta’limi, xususan, politexnikumlarda bu texnologiyalarni o‘quv jarayoniga joriy etishning ahamiyati tahlil qilingan. Lazerli, plazmali, ultratovushli, robotlashtirilgan va boshqa ilg‘or payvandlash usullarining nazariy va amaliy jihatlari yoritilib, ularni ta’lim jarayonida qo‘llash bo‘yicha metodik yondashuvlar keltirilgan. Shuningdek, ishlab chiqarish ta’lim ustasining zamonaviy roli, o‘quvchilarda kasbiy ko‘nikmalar va zamonaviy texnologiyalar asosida ishlash malakasini shakllantirishdagi o‘rni asoslab berilgan.