MUSIQIY SAN'ATDA IJODIY FIKRLASHNING SHAKLLANISH PSIXOLOGIYASI. - Tursunpo'latova Madinabonu Xalimjon qizi (The latest pedagogical and psychological innovations in education, 2025)
Ushbu maqolada musiqiy san’atda ijodiy fikrlashning shakllanish mexanizmlari psixologik nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Musiqiy idrok, emotsional sezgirlik, tasavvur, musiqiy tafakkur, improvizatsiya jarayoni hamda ijodkor shaxsning kognitiv xususiyatlari o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik ilmiy asosda ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, musiqiy ta’lim jarayonida ijodiy fikrlashni rivojlantirishga xizmat qiluvchi metodlar va pedagogik yondashuvlar amaliy misollar bilan ochib beriladi. Tadqiqot natijalari musiqiy tafakkur shakllanishi, psixologik jarayonlar va o‘qitish metodikasi bir-biri bilan uzviy bog‘liq ekanini tasdiqlaydi.