YOSHLARNI OILA QURISHIGA HUQUQIY TAYYORGARLIK: DOLZARB MUAMMO VA YECHIMLAR - Raximov Sherbek Kamolovich (The latest pedagogical and psychological innovations in education, 2025)
Mazkur maqolada jamiyatda kechayotgan ijtimoiy, madaniy va axloqiy o‘zgarishlar fonida yoshlar orasidagi nikohgacha munosabatlarning huquqiy jihatlari atroflicha tahlil qilingan. Nikoh va oilaviy hayotga tayyorlanishdagi dolzarb muammolar, xususan, huquqiy savodxonlikning pastligi, erta nikoh va ajrimlar, oilaviy zo‘ravonlik holatlari yoritilgan. Shuningdek, yoshlarni oilaviy hayotga tayyorlash bo‘yicha huquqiy, ma’rifiy va ijtimoiy yechimlar, davlat siyosati va qonun hujjatlari asosida ishlab chiqilgan takliflar keltirilgan. Maqola yoshlar orasida sog‘lom oilaviy munosabatlar shakllantirishga xizmat qiladigan amaliy tavsiyalarni ham o‘z ichiga oladi.