AN’ANAVIY VA ZAMONAVIY QADRIYATLAR TO‘QNASHUVI: IJTIMOIY KAPITAL VORISIYLIGIGA TA’SIRI - Norqobilov Muzaffar Jumayevich (The latest pedagogical and psychological innovations in education, 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy jamiyatda an’anaviy va zamonaviy qadriyatlar o‘rtasida shakllanayotgan ijtimoiy dinamikalar, ular o‘rtasidagi to‘qnashuv va uyg‘unlashuv jarayoni ijtimoiy kapitalning vorisiyligiga ko‘rsatadigan ta’siri tahlil qilinadi. Oilaviy qadriyatlar, mahalla institutining o‘zgarishi, raqamli ijtimoiylashuv, yoshlar ongida yuz berayotgan madaniy almashinuv, ijtimoiy ishonch va birdamlikning transformatsiyasi asosiy tadqiqot ob'ekti sifatida ko‘rib chiqiladi. Maqolada ijtimoiy kapitalning avloddan avlodga o‘tishi jarayonida global axborot makoni, migratsiya jarayonlari, urbanizatsiya hamda individualizm kuchayishining ijtimoiy oqibatlari ham tahlil qilingan.