SEMIRISHNING SURUNKALI KASALLIKLARGA CHALINGAN BEMORLARDAGI AHAMIYATI - Mo‘minov Jahongir Zokirjon o’g’li (The latest pedagogical and psychological innovations in education, 2025)
Semirish yoki ortiqcha vazn ortishi nafaqat kosmetik muammo, balki jiddiy sog'liq xavfi hisoblanadi. Bu holat ayniqsa surunkali kasalliklar (imrat talabi bemorlari)da ko'proq uchraydi va ularning kasalliklarini yanada og'irlashtirishi mumkin. Ushbu maqolada semirishning surunkali kasalliklarga chandirgan salbiy ta'sirlari va vaznni boshqarishning ahamiyati haqida so'z boradi.