INVESTITSIYA SALOHIYATINI OSHIRISHDA XALQARO SANOAT HAMKORLIGINING ISTIQBOLLARI - Muratbaeva Eleonora Muxamedjan qizi; Ibragimov G‘anijon G‘ayratovich (The latest pedagogical and psychological innovations in education, 2025)
Globallashuv davrida xalqaro sanoat kooperatsiyasi investitsiya salohiyatini oshirish va barqaror iqtisodiy o‘sishni ta’minlashning muhim omiliga aylandi. Mamlakatlar o‘rtasidagi sanoat hamkorligini mustahkamlash to‘g‘ridan-to‘g‘ri xorijiy investitsiyalar oqimini rag‘batlantiradi, texnologiyalar transferini rag‘batlantiradi va milliy sanoatning raqobatbardoshligini oshiradi. Hukumatlar, xususiy sektor va xalqaro tashkilotlar o‘rtasidagi samarali hamkorlik qulay investitsiya muhitini yaratishga va innovatsiyalarni rag‘batlantirishga yordam beradi. Ishda ta’kidlanishicha, sanoat integratsiyasini kengaytirish nafaqat yangi investorlarni jalb qiladi, balki mintaqaviy iqtisodiy barqarorlik va uzoq muddatli rivojlanishga ham hissa qo‘shadi. Rivojlanayotgan iqtisodiyotlar uchun jahon sanoat tarmoqlarida faol ishtirok etish ishlab chiqarishni diversifikatsiya qilish, eksport salohiyatini oshirish va umumiy investitsiyaviy jozibadorlikni oshirish yo‘lidagi asosiy qadamdir.